2023. február 7. keddTódor, Rómeó
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Melegrekord volt Ausztráliában: több mint hatvan év után ismét 50,7 Celsius-fokot mértek

2022. január 13. 18:51, utolsó frissítés: 18:51

Óriási a hőség Ausztrália nyugati partvidékén, a tengerparti Onslow városában csütörtökön 50,7 Celsius-fokot mértek, ami napi melegrekordnak számít az országban. Hatvankét évvel ezelőtt, 1960-ban Dél-Ausztrália államban pontosan ugyanennyit mértek – írja a BBC nyomán a Telex.


Az ausztrál meteorológiai hivatal is megerősítette, hogy Onslowban helyi idő szerint 14:26-kor elérte a rekordot a hőmérséklet. A hivatal munkatársa, Luke Huntington szerint a zivatarok hiánya okozza a forró levegő felhalmozódását a régióban.

Két másik nyugat-ausztráliai városban, Mardie-ban és Roebourne-ben szintén 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletet jelentettek csütörtökön. Az előrejelzések szerint pénteken kissé emelkedni fog a hőmérséklet, de hétvégére már lehűlés várható. A helyi média szerint Onslowban az évnek ebben az időszakában 36,5 Celsius-fok körül szokott alakulni az átlaghőmérséklet.

Nyugat-Ausztrália államban múlt hónapban súlyos bozóttüzek pusztítottak. Az egyik tűz Margaret River város közelében több mint hatezer hektárnyi területet perzselt fel.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >