2024. március 1. péntekAlbin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Leáll a valódi szőrme feldolgozásával a Dolce & Gabbana

2022. február 01. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Ettől az évtől inkább az állatbarát műszőrmére térnek át.Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kezdve kollekcióiban az állatbarát műszőrmékre tér át.

A milánói dizvatház, amely döntését a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be, olyan divatmárkákhoz csatlakozik vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását.

A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása.

A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy 20 országban tiltották meg vagy korlátozták az állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért. (MTI)

Illusztráció:Charisse Kenion, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >