2024. február 22. csütörtökGerzson
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Greenpeace amerikai szervezetének vezetője külügyi államtitkár lesz Németországban

2022. február 09. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

A német külügyminisztérium államtitkárjaként folytathatja pályafutását Jennifer Morgan, a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet amerikai vezetője - jelentették kedden német hírportálok.


A Zöldek pártjához tartozó külügyminiszter, Annalena Baerbock terve szerint Jennifer Morgan első lépésként a nemzetközi klímapolitika területét irányító miniszteri megbízott lesz, majd kinevezik a tárca államtitkárának.

A német diplomácia vezetője szerdán mutatja be a sajtónak az amerikai környezetvédelmi szakembert, akit klímavédelmi konferenciákról ismer.

Jennifer Morgan azért lesz egyelőre miniszteri megbízott, mert amerikai állampolgár. Amint megkapja a német állampolgárságot, kinevezhetik államtitkárnak. Állampolgársági kérvényét már benyújtotta.

Jennifer Morgan évtizedek óta dolgozik civil szervezeteknek, és 2016 óta a Greenpeace vezetője. Államtitkárként elsősorban az lesz a feladata, hogy előkészítse a német álláspontot és vezesse a német küldöttséget az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének végrehajtásáról szóló éves tanácskozásokon (COP).

A nemzetközi klímapolitika új terület a német külügyminisztériumban, a decemberben megalakult kormány egyik újításaként került oda, az előző kormányok idején pedig a környezetvédelmi tárcához tartozott. (MTI)Nyitókép: Jennifer Morgan (jobbról) Greta Thunberg természetvédelmi aktivista társaságában magánrepülő helyett vonattal utazik hazafelé a svájci Davosban 2020 elején tartott Világgazdasági Fórumról. Forrás: Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >