2022. december 2. péntekMelinda, Vivien
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felgyújtották a Hans Hedrich használatában lévő autót

2017. január 26. 09:30, utolsó frissítés: 17:40

Január 24-ről 25-ére virradó éjszaka, éjfél körül ismeretlen tettesek felgyújtották a Hans Hedrich használatában lévő autót az aktivista segesvári otthona előtt. Az erdőirtás és a famaffia elleni civil küzdelem egyik vezéralakja kölcsön kapta a gépkocsit egy ismerősétől, aktivista tevékenységét megkönnyítendő. Hedrich feljelentést tett, a rendőrség kiszállt, és rongálás miatt indított bűnügyi nyomozást.


A vandalizmus oka ismeretlen, az aktivista szerint megtörténhet, hogy személyes motivációja lehetett a tettesnek (régebbi konfliktus szomszédokkal), vagy közvetlenül Hans Hedrich "kényelmetlen" - az illegális fakitermeléssel, az épített örökséggel, a korrupcióellenességgel kapcsolatos - tevékenysége váltotta ki.

A Dacia márkájú gépkocsiban mintegy ezer eurós kár keletkezett, mivel nemcsak az abroncsok és a karosszéria, hanem a motor egyes elemei és a benzinvezeték is súlyosan megrongálódott. Jelenleg egy autószerelő műhelyben mérik fel a károkat.

Ha a sajátom lenne, miután működőképes állapotba kerül, így kiégetten járkálnék vele, figyelemfelkeltésként - közölte a Neuer Weg Egyesület alelnöke. Ám mivel kölcsön kapta, az autót eredeti állapotába kell visszaállítani, ezért támogatókat keres. Bankszámlaszám és további részletek a Neuer Weg oldalán elérhetőek. Az adományokkal és költségekkel nyilvánosan elszámolnak.

Ami ígérni tudunk, hogy folytatjuk a tevékenységünket, az autót pedig ezentúl éjszaka garázsban tartjuk - áll Hans Hedrich közleményében. Egyébként folyamatban van egy részben fából készülő bicikli megépítése, ami annak demonstrációja, hogy a fa exportja helyett helyben kell feldolgozni a nyersanyagot, és hozzáadott értéket termelni.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >