2023. január 28. szombatKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hegyi kaszálók és fás legelők: konferencia és megemlékezés a Pogány-havas térségben

2016. május 20. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

A Pogány-havas Kistérségi Társulás és a Német Országos Tájvédelmi Szövetség nemzetközi konferenciát szervez „Fajgazdag kaszálók és legelők menedzsmentje” témában. A konferencián a hegyi kaszálók, fás legelők menedzsmentjével kapcsolatos európai példákról, romániai és EU-s jogi szabályozásról és e tájakhoz kapcsolódó termékek marketingjéről is szó lesz.


"A rendezvényt Barbara Knowles angol biológus emlékének szenteljük, aki erdélyi lakosként európai szinten is népszerűsítette Erdély biológiai sokféleségének ügyét. A konferencia második napján, május 31-én 12 órakor a Pogány-havas csúcson – végakaratának megfelelően – egy jó hangulatú eseményen megemlékezünk a munkásságáról és hamvait a virágzó kaszálóréten szórjuk szét" - áll a szervezők közleményében.
 
A konferencia helye a gyimesközéploki Boros panzió, időpontja 2016. május 29-31., a konferencia nyelve angol. A részvétel ingyenes, a szállást és étkezést a szervezők állják, a résztvevő az utazását kell megoldja.
 
A program és további részletek a Pogány-havas Kistérségi Társulás honlapján olvashatók. Az ingyenes részvételt csak az előre regisztrált jelentkezők számára tudják biztosítani, regisztráció itt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >