2021. január 24. vasárnapTimót
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Csukás-hegységben tüntet a Greenpeace

2017. augusztus 31. 16:30, utolsó frissítés: 16:55

A Csukás-hegységben tüntetnek csütörtökön a Greenpeace aktivistái, akik így akarják megakadályozni a fakivágást egy kvázi-érintetlen erdőterületen.


A romániai Greenpeace Facebook-oldalán található tájékoztatás szerint a Csukás-hegység Bratocsa-erdejében több mint tíz aktivista próbálja megakadályozni 'az illegális fakitermelést egy kvázi-érintetlen erdőségben'. A szóban forgó erdőben 180 éves bükkfákat vágnak ki.

A közösségi oldalon közzétett videóban az egyik aktivista kijelentette: nem elég, hogy 180 éves fákat vágnak ki, csaknem teljes egészében tönkretették a Bratocsa-patak völgyét is. 'Kíváncsiak vagyunk, mit szól ehhez a minisztérium. (...) Becsléseink szerint Románia-szerte körülbelül 200 000 hektár érintetlen erdőségünk maradt' - mondja a környezetvédő.A Ploieşti-i Erdészeti Felügyelőség vezetője, Viorel Mihălcioiu úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy a kérdéses erdő nem felel meg a kvázi-érintetlen terület minősítésnek, mert az utóbbi harminc évben már történt ott fakitermelés. Másrészt csak karbantartó jellegű, kevés fa kivágásával járó kitermelés folyik a Greenpeace által jelzett területen - tette hozzá Mihălcioiu.

A helyszínen csendőrök, rendőrök és az erdészeti felügyelőség képviselői is megjelentek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >