2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatalmas vízszennyeződés történt Kolozsvár mellett

2017. szeptember 13. 16:57, utolsó frissítés: 17:01

A Kolozs megyei pataréti szemétdomb földcsuszamlása következtében a területen egy 6000 köbméteres mérgező tó keletkezett. Az ügy megoldása érdekében civilek a hatóságok azonnali fellépését követelik.
"A sürgősségi helyzetekért felelős bizottság felszólítja a kolozsvári megyei tanácsot, hogy sürgősen intézkedjen a pataréti hulladéklerakó földcsuszamlása következtében kialakult helyzettel kapcsolatban. Ez potenciálisan vészhelyzet. Körülbelül 6000 köbméter szennyezett víz, egy három hektáros tó, valamint a szivárgás is veszélyezteti a kolozsvári és környékbeli lakosokat"- mondta Aurel Chereches, Kolozs megye prefektusa.

A Kolozs Megyei Tanács elnökhelyettese Marius Mânzat is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "Meg fogunk tenni minden lehetséges intézkedést, hogy megállítsuk ezt a folyamatot, az egyik javasolt megoldás egy szennyvízfelfogó beszerzése lenne, hogy a folyadék ne érje el a környező patakokat és a Szamos folyót" - mondta Mănzat.

Laboratóriumi elemzések során kiderült, hogy a helyszínen a víz ammóniasav- koncentrációja 750-szeresen lépi túl a megengedett értékett, míg a klór 12,8-szorosan. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >