2021. aug. 1. vasárnapBoglárka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Továbbra is szennyezheti a Szamost az Unicarm

2017. szeptember 15. 16:27, utolsó frissítés: 16:27

A Szamos szennyezettsége továbbra is fennáll. A Greenpeace munkatársai újabb méréseket végeztek, melyek eredményeként kiderült, hogy a folyó továbbra is bakteriális szennyezettséget mutat. A szervezet szerint a lakosság egészségének védelmében hatósági lépésekre lenne szükség.


A májusi felmérésből kiderült, hogy a környéken működő Unicarm húsüzem veszélyes és fertőző állati maradványai ömlöttek a Szamos folyóba, ami a környező falvakban élők egészségére káros hatással lehet.

A Greenpeace csapata augusztus végén ismét megismételte a vizsgálatot a folyóban, ennek eredményeként ismételten kiderült, hogy a Szamos szennyezettsége ugyanolyan mértékű, továbbra is állati hulladékból származó baktériumokat tartalmaz.

„Érthetetlen, hogy több hónapnyi botrány után még mindig szennyezés folyik a Szamosba, megkeserítve a környéken kikapcsolódni, fürödni, horgászni kívánók életét. A hatóságokat újfent értesítjük az eredményekről, és azt várjuk tőlük: haladéktalanul intézkedjenek, és vessenek véget a Szamos szennyezésének” – mondta Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője. (szatmar.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >