2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még idén lezárják a nem EU-konform szeméttelepeket Tordán, Szamosújváron és Bánffyhunyadon

2017. november 09. 19:58, utolsó frissítés: 19:58

December 15-éig bezárják az uniós előírásoknak nem megfelelő hulladéklerakó telepeket Tordán, Szamosújváron és Bánffyhunyadon - közölte a Kolozs megyei tanács.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a tordai hulladéktároló lezárási munkálatai már előrehaladott fázisban vannak, a munka mintegy 80%-át elvégezték. Alin Tişe megyei tanácselnök szerint már elkészült a szeméttelep geomembrános szigetelése, és december 15-éig rákerül a végleges felső záróréteg és átadják a megyei tanácsnak.

Szamosújváron a nem EU-konform szemétlerakónál a geomembrán rétegek elhelyezése, a csurgalékvízgyűjtő rendszer kiépítése, valamint a fedőrétegek felvitele zajlik. A megyei tanácselnök szerint Bánffyhunyadon, Tordán és Szamosújváron egyidőben fogják befejezni a munkálatokat a kivitelezők ígérete szerint.

A megyei tanács leszögezi, hogy a környezeti ártalmak minimálisra csökkentése érdekében a legjobb minőségű geomembránt szerezték be németországi gyártóktól, hogy a lehető leghatékonyabban szigeteljék a hulladéklerakatokat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >