2023. január 28. szombatKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kerekes házában akart élni a marosvásárhelyi lány, ezért építtetett magának egyet

2018. február 21. 10:56, utolsó frissítés: 12:34

Gabriela Isadora egyike azon itthoni keveseknek akik kerekes házban élnek. A külföldön „tiny hause” (apró ház) néven ismert kerekekre épített házikó eléggé elterjedt, itthon azonban még nem örvend akkora népszerűségnek.
Gabriela körülbelül két évi tervezgetés után után döntött úgy, hogy építtet magának egy kerekeken járó házat. Elmondása szerint rengeteget kutakodott az interneten, de nem talált itthon olyan vállalkozót aki kerekekre épített házakat forgalmazna, így hát saját maga keresett fel egy csíkszeredai vállalkozót, akit felkért a kerekesház felépítésére.Gabriela elmondása szerint az építési költségek kb. 20 000 euróra rúgtak még úgy is, hogy sok anyagot másodkézből szerzett be. A fiatal marosvásárhelyi nő elmondta, hogy mielőtt belevágott nagyon sokat olvasott a „tiny house” életformáról, amely bár neki elnyerte a tetszését, mégis elég nagy áldozatvállalással jár, amelyet nem biztos, hogy mindenki fel tudna vállalni.

„Ha az ember kis helyen is elfér és szereti a szabadságot akkor hamar meg lehet szeretni ezt az életformát. Hihetetlen szabadságot ad. Télen olyan helyen lakhatsz ahol sízni lehet, míg nyáron leköltözhetsz a tengerpartra. Ha munkahelyet váltasz és költöznöd kell, nem kell eladnod a hűtőt, sőt semmit, hiszen mindent vihetsz magaddal.”, mesélte a lány, aki azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ezeket a házakat nem szabad összetéveszteni a lakókocsikkal.„A kerekes faházikó négy méter magas és három tonna, emiatt nem lehet olyan könnyen mozogni vele, mint egy lakókocsival. Mivel nagyon nehéz, eddig összesen kétszer mozdítottam el a helyéről és elmondhatom, hogy 50-60 órát utazni vele, olyan mintha egy hajóúton lennél” .Gabriela nagyon szerény körülmények között él. Elmondása szerint, néhány étkészlet, öt nadrág, két pár bakancs és három pár szandál boldog tulajdonosa és az szereti a legjobban, hogy mindig tudja mit hol talál meg a kis kerekes házában. (Adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >