2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Huszonkilenc kilogramm műanyag szemetet találtak egy elpusztult ámbráscet gyomrában

2018. április 07. 10:18, utolsó frissítés: 10:27

A Dél-spanyolországi Murcia településen találtak rá annak az elpusztult ámbráscetnek a tetemére, akinek később a gyomrából 29 kilogramm műanyagszemetet szedtek ki a helyi hatóságok.


Az elpusztult állat boncolását egy helybéli szakértő végezte el, aki a boncolást követően elmondta, hogy a 10 méter hosszú elpusztult állat gyomrában műanyagzacskókat, halászhálókat és köteleket, de még műanyag dobozokat is találtak.

A több mint hat tonnát nyomó elpusztult állat tetemét még február végén fedezték fel. Consuelo Rosauro Murcia regionális kormányának környezetvédelmi főigazgatója elmondta, hogy jelenleg a tengervízben található műanyagszemét az ami legnagyobb veszélyt jelenti az ámbráscetek életére.

„Sokuknak elakad a torkán a műanyag hulladék, vagy ha sikerül is lenyelniük, a sok műanyag végül felgyülemlik a gyomrukba és a vesztüket okozza”, mondta el a környezetvédelmi főigazgató.A szakemberek állítása szerint ennek az ámbráscetnek a halálát is az okozta, hogy a lenyelt műanyagot nem tudta megemészteni, az pedig idővel felgyülemlett a gyomrában.

A tengerekben és óceánokban található műanyagszemét egyre nagyobb problémát és veszélyt jelent a tengerek és óceánok élővilágára. Nemrégiben mi is írtunk arról, hogy a nagy csendes-óceáni szemétsziget már háromszor akkora, mint Franciaország. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >