2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lehet, hogy jövőtől megbüntetik azokat, akik nem gyűjtik szelektíven a szemetüket?

2018. április 20. 14:45, utolsó frissítés: 14:46

Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter az Europa FM-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy törvénytervezetet készül benyújtani, amely lehetővé tenné, hogy büntetést szabjanak ki azon személyek ellen akik nem gyűjtik szelektíven a szemetüket.


Gavrilescu elmondta, hogy a törvény kötelezné a tömbházban élőket is arra, hogy szelektíven, kiválogatva adják le a szemetüket.

A környezetvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy azon tömbházak amelyek nincsenek felszerelve külön száraz, és külön nedves hulladéktárolókkal, külön fel kell szerelni ezekkel, amennyiben átmegy a törvény.

Gavrilescu kitért arra is, hogy a tervek szerint jövő év január elsejétől a higiéniai termékeket forgalmazó cégek 80 lejt fognak fizetni tonnánként a hulladéklerakóba került szemetük után.

Románia mindössze a háztartási hulladék 5 százalékát hasznosítsa újra évente . Az Európai Unió 2020-ig adott haladékot az országnak, hogy az évi mintegy 5 millió tonna háztartási hulladéknak, évente legkevesebb a felét hasznosítsa újra. (europafm.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >