2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Divat vagy társadalmi felelősségvállalás? A mosható pelenkákról lesz előadássorozat Csíkszeredában

2016. április 11. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

A Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kara, valamint a Trëzy 2016. április 22-én, pénteken 17 órától kezdődően egy szakmai előadássorozatot szervez, ahol lehetőség nyílik szakmai véleménynyilvánításra és beszélgetésre a pelenkázási szokásokról, valamint ennek különböző hatásairól a környezetünkre.


Az ötletgazdák a Föld Napja alkalmából szeretnék a környezetre, társadalomra való odafigyelést erősíteni, így azt a kérdést járják körül, hogy a mosható pelenkának milyen előnyei, hátrányai vannak az eldobható pelenkákkal szemben.

A témáról olyan szakemberek fognak előadást tartani, mint Dr. Albert Csilla, biokémikus, egyetemi adjunktus, Csonta László, a Zöld Székelyföld Egyesület elnöke, Márdirosz Ágnes, színművésznő, Dr. Nistor Laura, szociológus, egyetemi docens, Dr. Ráduly Botond, környezetmérnök, egyetemi adjunktus, Tánczos Levente-József, pénzügyi szakember, egyetemi tanársegéd és Zólya László, a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Terv és megvalósítási projekt vezetője

A témakörök, amelyeket az előadások körüljárnak: Hány pelenkát használ el egy gyerek? Mossam vagy eldobjam? Divat vagy társadalmi felelősségünk is van? Komoly pénzügyi döntés a pelenkázás a családban? Mit jelent ez a városi, megyei, országos szinten? Ciki vagy trendi? Mi lesz a szemétbe került pelenkából? A baba bőre melyiket választaná? Mikroszkóp alatt a pelenka? Mit tartalmaz? Mi a mai anyák véleménye a mosási maceráról? Mit jelent mindez társadalmi szinten?

közlemény

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >