2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szelfit szeretett volna készíteni az a zarándok, akit megharapott a medve a Szent Anna-tónál

2018. május 21. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

A Hargita megyei csendőrség Facebook bejegyzése szerint szelfit szeretett volna készíteni a medvével az a magyarországi zarándok, akit múlt héten medve harapott meg a Szent Anna-tónál.

Az esetről múlt héten Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök még úgy számolt be, hogy tudomása szerint egy kétéves medve egy csoportjától kissé távolabb haladó nőre támadt rá, akinek a kezében egy élelmet tartalmazó szatyor volt. Csíkszentmihály település polgármestere, Izsák-Székely Lóránt az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy információi szerint a többi turista segített kimenekülni a megtámadott turistának a medve karmai közül.

A Hargita megyei hegyi csendőrség bejegyzése szerint viszont a nőt akkor harapta meg a medve, amikor a zarándok szelfit szeretett volna készíteni az állattal. A medve a nő combját hátulról harapta meg.A sérült a helyszínen elsősegély-nyújtásban részesült, majd beszállították a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba, ahol bevarrták a sebeit.

A hegyi csendőrök bejegyzésükben egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy a turisták rendkívül nagy veszélynek teszik ki magukat akkor, amikor vadállatokat szeretnének etetni, illetve arra kérik a hasonló, veszélyes helyzetbe került személyeket, hogy sürgősen értesítsék a hatóságokat.

Az eset után Borboly Csaba közölte, hogy azonnal kérte a román környezetvédelmi minisztertől a medve kilövésének engedélyezését. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >