2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ön hallott már az olasz városról, ahol bevezették a kutyabarát tűzijátékot?

2018. július 02. 18:40, utolsó frissítés: 18:40

Az olaszországi Parma tartományban található Collecchio városban tavaly elfogadtak egy törvényt, mely a város lakóit „hangtalan” tűzijátékok használatára kötelezi. Az állatbarát városvezetés tekintettel van a városban és a város környékén élő kutyák, macskák és egyéb állatok iránt és ily módon próbálják csökkenteni bennük a tűzijátékok okozta stresszt.


A csendes tűzijátékot egy olasz pirotechnikai cég, a Setti Fireworks  alkotta meg. A tűzijáték különlegessége, hogy míg látványban tökéletesen visszaadja a hagyományos tűzijáték élményét, addig semmiféle zajjal nem jár. A cég a rendezvények típusához és hangulatához kapcsolódóan tervezi meg ezeket a tüzijátékokat.

Mivel az állatok hallása általában véve is sokkal élesebb az emberénél, a tűzijáték során keletkező hang szívproblémákat, hányingert, remegést, bénító félelmet, vagy ájulást is kiválthat náluk.

A fülsiketítő hangok összezavarják a kutyákat, macskákat és egyéb háziállatokat és mivel nem értik, hogy honnan erednek, mindez arra késztetheti őket, hogy ijedtükben meneküljenek, így előfordulhat, hogy elüti őket egy autó, vagy elveszhetnek és sohasem találnak haza.(dogtime.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >