2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fél évszázad alatt sikerült kipusztítanunk az állatok 60 százalékát

2018. október 31. 13:11, utolsó frissítés: 13:11

A WWF által megjelentetett és 59 nemzetközileg jegyzett természettudós által összeállított jelentés szerint az emberiség 1970 óta a bolygón élő emlősök, halak és hüllők 60 százalékát tüntette el a földről, számolt be a The Guardian.

A jelentés szerint az állatok kiirtásában jelentős szerepet játszott az élelmiszer- és nyersanyag-fogyasztásunk jelentős növekedése.

Mike Barrett, a WWF tudományos igazgatója szerint, ha az emberiség 60 százaléka tűnt volna el ennyi idő alatt, az azt jelentené, mintha hirtelen eltűnt volna az összes ember Észak- és Dél-Amerikából, Afrikából, Európából, Kínából és Óceániából.

Természettudósok között visszatérő vélemény, hogy a bolygón megkezdődött a hatodik kihalási hullám, egyben az első, amit egy élőlény indított el. Egy nemrég megjelent másik kutatás szerint, ha most hirtelen el is tűnne az emberiség a bolygó felszínéről, 5-7 millió évbe kerülhetne, mire ezek a károk helyreállnának. 

A természettudósok szerint a Földön eddig 300 emlősfaj halt ki azért, mert emberek a húsukért leölték őket. Jelentős problémát jelent továbbá a túlhalászat, amely világszerte okoz ökoszisztémaborulást a tengereken. (guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >