2024. február 28. szerdaElemér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére és szállítására nyújt támogatást Kolozsvár Önkormányzata

2019. január 15. 19:48, utolsó frissítés: 19:48

550 ezer lejt különített el a kolozsvári önkormányzat a szopori, pataréti és Szénafüveken lakó gyerekek iskolába történő szállítására, ezenkívül 17, a Pataréten élő gyerek munkanapokon történő étkeztetését is támogatja idén. A támogatást, akárcsak a tavaly, a Népek Fejlődése Alapítvány révén bonyolítja le az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Egészségügyi és Szociális Igazgatóság - tájékoztat közleményében az önkormányzat.


Az ingyenes étkezésben részesülő gyerekek mindenike részt vesz az alapítvány által biztosított szociális és nevelési programban. A tavalyi 9 lej helyett idén 12 lejt fordítanak egy gyerek egy napi étkeztetésére. “Az iskoláktól távol élő, hátrányos helyzetű családok esetében a gyerekek utazási illetve étkezési költségének támogatása létfontosságú, egyébként esetükben megnő az iskolaelhagyás kockázata” - hívta fel a figyelmet Oláh Emese alpolgármester.

A tavaly kiutalt összegekhez képest nemcsak az étkeztetés esetében nőtt a támogatás összege: a gyerekek utaztatására 120 ezer lejjel többet fordít idén az önkormányzat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >