2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elszaporodtak Kolumbiában a néhai Pablo Escobar drogbáró vízilovai

2019. február 10. 11:06, utolsó frissítés: 11:11

Egyre nagyobb gondot jelentenek Kolumbiában Pablo Escobar néhai drogbáró vízilovai. Az állatok most már nemcsak Escobar korábbi rezidenciájának a környékén grasszálnak, hanem hanem néhány meglógott, és a Magdalena folyó vonalán kalandozik, írja a CBS cikkére hivatkozva az Index.


A kolumbiai drogbáró a nyolcvanas években számos egzotikus állattal rendezte be a saját magánállatkertjét. A vízilovak mellett voltak zsiráfjai és elefántjai is. Escobar halála után az állatok többségét külföldre szállították, azonban négy vízilovat magukra hagytak. A magukra hagyott példányok elszaporodtak és sok kárt okoznak, főleg az őshonos kolumbiai állatvilágnak, mivel elkezdték kiszorítani azok egyes fajtáit, például a lamantinokat. Az állatok már annyira felbátorodtak, hogy a környékbeli falvak utcáin is bátran sétálgatnak.

David Echeverri biológus szerint úgy kb. 50 víziló tanyázik most a Magdalena folyó környékén, néhányuk egy közeli vidámparkban is kisebb attrakció lett, mivel Kolumbiának ez a része az egyetlen hely a világon, ahol vadon élő vízilovakkal lehet találkozni Afrikán kívül.

A vízilovak Afrikában minden más nagyobb testű állatnál több halálesetet okoznak, de Kolumbiában eddig nem volt különösebb probléma az állatokkal. Echeverri azonban úgy véli, hogyha az állatok tovább szaporodnak, akkor csak idő kérdése, hogy mikor tipornak el valakit. A biológus szerint a vízilovakat külföldre kellene szállíttatni, vagy sterilizálni kellene őket. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >