2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Igazi forgószelet kaptak lencsevégre Călărasi megyében

2019. május 01. 09:57, utolsó frissítés: 10:20

Tucatnyi házról tépte le a tetőt és egy utasokkal teli autóbuszt is felborított a viharos erejű szél kedden Călărasi megyében, ahol a közösségi oldalakra feltöltött videó-felvételek tanúsága szerint forgószél söpört végig:Az óránként kilencven kilométeres sebességű szélben egy zarándokokat szállító busz lesodródott az útról Constantin Brâncoveanu település térségében és felborult a mezőn. A 39 utas közül hét szorult kórházi kezelésre, egyikük sérülései súlyosak.Drajna település térségében 16 lakóházról tépte le a tetőzetet a szélvihar.

A szomszédos Ialomița megyében, Tandarei város ipari övezetében egy rakomány nélküli nyerges-vontatót borított fel a szél. A gépkocsivezetőt a helyszínen látták el a mentősök, kórházba utalását elutasította.

A Románia déli részén kedden átvonult zivatarok másutt is villanypóznákat és fákat döntöttek ki. Prahova megyében jelentős mennyiségű jégeső okozott károkat. A megye több településén elöntött pincékhez és gazdasági épületekhez riasztották a katasztrófavédelmet, hogy kiszivattyúzzák a vizet.

A déli megyékben szerda estig érvényben marad a meteorológiai szolgálat által kiadott sárga (elsőfokú) riasztás, a térségben ugyanis továbbra is szélviharok alakulhatnak ki, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekkel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >