2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Találtak egy háromszemű kígyót Ausztráliában

2019. május 02. 12:22, utolsó frissítés: 12:25

Háromszemű kígyóra bukkantak Ausztráliában, írja a BBC. Az állatot még márciusban sikerült azonosítaniuk az vadvédelmi szolgálat munkatársainak, de sajnos múlt héten a kígyó, valószínűleg a rendellenessége miatt elpusztult, habár a szakértők azt is csodának tartják, hogy ilyen sokáig életben maradt.

Az állat megvizsgálása után akkor arra a következtetésre jutottak a szolgálat munkatársai, hogy az állat harmadik szeme is megfelelően működik és a különleges koponyája nem két fej egybeolvadásával keletkezett.

Monty. Forrás: BBCMonty. Forrás: BBC


A Monty névre keresztelt szőnyegmintás piton 3 hónapos volt amikor rábukkantak és testhossza akkor 40 centiméter volt. Nevét a Monty Python brit humoristacsoportról kapta. A BBC szerint az Ausztráliában, Pápua Új-Giuneában és Indonéziában őshonos faj kifejlett példányai a 4 méteres hosszúságot is elérhetik.

A vadvédelmi szolgálat munkatársai úgy vélik, hogy a néhai Monty harmadik szeme még embriókorában fejlődött ki, és szerintük nem környezeti tényezők állhatnak a háttérben, mivel az ilyen elváltozások rendkívül ritkák a kígyók körében. (bbc.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >