2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újjáélesztenék Kolozsvár egyik elhagyatott zöldövezetét

2019. május 09. 10:09, utolsó frissítés: 10:09

A „kolozsváriak erdejeként” emlegetett Szentgyörgyhegyi út (B-dul Muncii) végén levő zöldövezet felújítását kezdeményezte a kolozsvári önkormányzat. A városi tanács elfogadta a teljes befektetés összegére vonatkozó határozatot. A munkálatok összege meghaladja a 22 millió lejt.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a tervekben szerepel a gyalogos és biciklis utak kiépítése, zöldövezet kialakítása, játszótér építése, sportoláshoz alkalmas pályák létrehozása, öltözők, mosdók építése. Emellett a park Wi-Fi-vel és térfigyelő kamerákkal, padokkal, és közvilágítással lesz felszerelve. Mindez európai uniós támogatásból fog megvalósulni.

„Kolozsváron különösen igény van a zöldövezetek kialakítására és az eddigiek felújítására. Ezek nemcsak a túlzsúfolt város szennyezettségét ellensúlyozzák, hanem az egészséges kikapcsolódásra is lehetőséget nyújtanak és különböző rendezvények helyszínei is lehetnek. Hangsúlyoznám, hogy mindezt európai uniós finaszírozásokból tudjuk megvalósítani.” - mondotta el Oláh Emese alpolgármester. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >