2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Amnesty International-díjat kapott Greta Thunberg

2019. június 07. 22:55, utolsó frissítés: 23:04

Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista és az általa alapított Fridays For Future nevű mozgalom kapta meg idén az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet legrangosabb kitüntetését, a Lelkiismeret Nagykövete-díjat.


Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista beszédet mond az R20 klímavédelmi csúcstalálkozón Bécsben 2019. május 28-án. MTI/Szigetváry ZsoltGreta Thunberg svéd környezetvédő aktivista beszédet mond az R20 klímavédelmi csúcstalálkozón Bécsben 2019. május 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt


Thunberg reakciójában azt írta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a mozgalom ilyen elismerésben részesült. Az emberi jogok és az éghajlati válság kéz a kézben járnak. Az egyiket a másik nélkül nem tudjuk megoldani – tette hozzá. Kumi Naidoo, az Amnesty International főtitkára közleményében úgy fogalmazott, hogy inspirálja és alázatra sarkallja őket az az elszántság, ahogyan ezek a fiatal aktivisták világszerte arra késztetnek mindannyiunkat, hogy szembenézzünk a klímakatasztrófa realitásaival.

Az Amnesty International 2002-ben alapította meg a Lelkiismeret Nagykövete-díját, hogy ezzel olyan embereket és csoportokat tüntessen ki, akik lelkiismeretüknek megfelelően cselekedve, előmozdítják az emberi jogok ügyét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >