2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emil Boc „nem bocsátja meg” a kolozsvári szemétszállító vállalatoknak a felkészületlenséget

2019. július 05. 15:26, utolsó frissítés: 15:42

Emil Boc kolozsvári polgármester a július elsején életbe lépett szelektív hulladékgyűjtési szabályozás kapcsán azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nincs megelégedve a kolozsvári szemétszállító vállalatok (Rosal Group és Brantner-Vereș) felkészültségével az új helyzetet illetően.


A polgármester szerint a város polgárai panaszkodnak, hogy bár életbe lépett az új szabályozás, a vállalatok mégsem tették meg a szükséges intézkedéseket. Boc elmondása szerint a polgármesteri hivatal máris megtette a szükséges lépéseket a vállalatokkal szemben, és eddig összesen 20 ezer lejre bírságoltak.

A polgármester kifejtette, hogy a lakosokat egészen addig biztosan nem fogják megbírságolni, amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy a két vállalat kellő módon fel van készülve az új helyzet kezelésére és biztosítani tudja a megfelelő higiéniai feltételeket. A polgármester egy helyi rádiónak adott interjújában azt is kifejtette, hogy őt rettenetesen irritálja, amikor azt látja, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogyan menniük kellene, éppen ezért ő nem hajlandó elnézni az efféle mulasztásokat. (monitorulcj.ro)

Boc egyébként az alábbi Facebook-posztban, június 30-án jelentette a be a vívmányt, de a kommentelők szétszedték:

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >