2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Különös kegyetlenséggel végzett ki egy hiúzkölyköt két férfi Brassó megyében

2019. augusztus 07. 17:39, utolsó frissítés: 17:39

Orvvadászat gyanújával folyik vizsgálat két brassó megyei férfi ellen, akik arról tettek fel egy videót a közösségi médiába, ahogyan egy hiúzkölyköt halálra kínoznak - írja a Hotnews.Az állatot különös kegyetlenséggel végezték ki: előbb megkötötték a nyakán egy dróttal, és úgy húzták végig az udvaron, aztán látva, hogy nem pusztult el, átszúrták a bordáit.


Augusztus hatodikán aztán a rendőrség fegyverekkel, munícióval és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztálya hivatalból nyomozást indított az ügyben a 17 és 32 éves férfiak ellen, akiket be is azonosítottak szászbudai lakosokként.


A Brassó megyei rendőrség szóvívője azt nyilatkozta, hogy jelenleg folytatják a nyomozást, hogy minden körülményre fényt derítsenek, várhatóan ezután fognak vádat emelni a két férfi ellen.


A hiúz törvényes keretek között szigorúan védett fajnak számít Romániában (az 57/2007-es sürgősségi kormányrendelet alapján), vadászatát 2012 óta tiltják. Az országos vadászati összesítés alkalmával az állomány méretét utoljára 1435 egyedre becsülték 2012-ben, összesen 551 vadászterületről. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >