2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy kőrisfa védelmére keltek a szatmárnémetiek

2019. augusztus 13. 10:50, utolsó frissítés: 10:50

Szatmárnémetiben a Papnövelde (Eugen Lovinescu) utcában végzendő járdajavítási munka részét képezte volna egy 80 éves kőrisfa kivágása is, azonban a helybéliek tiltakozása miatt a város polgármesteri hivatala közölte, hogy mégsem fogják kivágni a fát.

A kivágástól megmentett kőris. Forrás: Flashmob 4 a Tree Facebook-eseményA kivágástól megmentett kőris. Forrás: Flashmob 4 a Tree Facebook-esemény


A helybéliek kedden 18 órára egy flashmobot is szerveznek a fa megmentésének érdekében, valamint azért, hogy szimbolikusan megköszönjék, hogy az évtizedeken keresztül „oxigénnel, árnyékkal és ágain daloló madarak énekével látta el a város lakóit”. A szimbolikus köszönetnyilvánítás részeként megöntözik a fa tövét is.

A fa védelmének érdekében egyébként már kedden reggel 8 órakor megjelentek az első természetbarát civilek az I. C. Brătianu és az Eugen Lovinescu utca kereszteződésében.

A város polgármesteri hivatala közölte, hogy a környéken lakók javaslatait meghallgatva nem vágatja ki a kőrist, hanem szakemberek bevonásával megpróbálja megmenteni azt. Továbbá azt is közölték, hogy az önkormányzat továbbra is igyekszik minél több zöldövezetet kialakítani a városban. (Szatmári Friss Újság/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >